Webbinarie – Digital nudging för hållbart resande

Den 17 april anordnade Nudgd ett populärt webbinarie där Katharina Paoli Brunat, ordförande Nudging Sweden och VD Nudgd, tipsade om smarta digitala nudgar samt viktiga psykologiska mekanismer som påverkar vårt beteende. Natalie Kamra-Kregert, projektkoordinator för Resvana – digital mobilitetstjänst, berättade om plattformen Resvana som underlättar för kommuner och arbetsplatser att främja hållbart resande. Therese Silvander, nationell koordinator fossilfria transporter Energikontoren Sverige, delade erfarenheter kring sitt arbete för att främja resfria möten i offentlig sektor.

KLICKA PÅ BILDEN ovan för att komma till inspelning av webbinariet!

I webbinariet tar vi upp frågor som; Hur kan vi påverka människor till att resa hållbart både i Corona-tider och efter krisen? Hur får vi människor att hålla fast vid nya goda vanor som fler digitala resfria möten? Är denna våren och sommaren en möjlighet att få fler att börja cykla? Hur når vi ut till människor på bästa sätt? 

När pandemin har ebbat ut ställs ett stort antal människor inför att återigen börja arbeta från kontoret och påbörja daglig pendling.
Hur kan vi sätta in rätt nudgar vid rätt tidpunkt som kan underlätta för människor att skapa, eller fortsätta, en hållbar resvana? Går det att nudga digitalt? 

Frågorna är många men det är möjligheterna likaså!
Vi ser en rad nya nudgar och digitala verktyg växa fram som kan underlätta hållbart resande både nu och i framtiden som vi berättar om i webbinariet.

Vill du veta mer?
Läs mer om Resvana, ta del av nyheter om nudging eller kontakta oss på Nudgd. Om ni vill få fler tips för resfria möten eller ansöka till REDI (Resfria digitala möten) så finns det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *