Diskussion om hållbara resvanor som del av Al Gores Climate Reality projekt

Just nu reser vi alla mindre än vanligt, men hållbara resor kommer vara av större vikt än nånsin när vi återgår till en mindre begränsad vardag. Den 14 maj livesändes ett webbinarie om hållbara resvanor som är en del av Talking Climate i Al Gores Climate Reality Project Europe. De två Climate Reality ledarna Katharina Paoli Brunat, VD på Nudgd, och Horst Bayer, grundare av TravelHorst höll i webbinariet och berättade om olika lösningar och vad som kan göras både på politisk, organisatorisk och kommunal nivå i EU för att främja hållbara resor.

Se videon: Webbinariet börjar efter 2:30 min

Katharina delade med sig av insikter om hur beteendevetenskap och nudging kan vara viktiga verktyg för att få fler att börja med hållbara resvanor. Hon berättar även om plattformen Resvana – som använder den s.k. Nystartseffekten och potentialen för beteendeförändring som uppstår vid nystarter av olika slag för att hjälpa människor att bryta gamla vanor och skapa nya mer hållbara sådana.

Climate Reality projektet

Denna internationella rörelse grundades av USAs vicepresident Al Gore samma år som han fick hela världen att börja prata om klimatförändringar genom den Academy Award-vinnande filmen En obekväm sanning (An inconvenient truth). Syftet med Climate Reality projektet är att driva diskussionen framåt och gå från medvetenhet till handling över hela jorden.

Climate Reality Leadership Corps

Ett av initiativen i Climate Reality projektet är Climate Reality Leadership Corps – ett globalt nätverk av ledare som tränats av Al Gore och som är engagerade i att informera om klimatkrisen. Programmet ger träning i klimatvetenskap, kommunikation och organisation för att lyfta klimatförändringar och inspirera samhällen världen över att gå till handling.

Resultatet är en dynamisk grupp av världsförändrande Climate Reality ledare som formar diskussionen om klimatet i olika forum, från familjemiddagen till internationella konferenser, och skapar nutidens rörelse för konkreta lösningar. Vi är stolta att vår VD Katharina Paoli Brunat är Regional Coordinator i Norden. Hon rådger och handleder 50 nordiska Climate Leaders och hjälper dem i deras arbete för hållbart ledarskap.